sunnuntai 3. helmikuuta 2013

ENNEN ... JÄLKEEN - UUSI HUONE

Meidän Retroresidensiin rakennettiin 70-luvulla uima-allas, kuten niin moniin sen ajan rivi- ja ok-taloihin. Kun ostimme talon, allas oli ollut käyttämättä jo useita vuosia. Uudelleen käyttöönotto olisi vaatinut ison remontin: uudet vesieristeet ja laatat sekä tietenkin koko tekniikan. Ja eipä tuo altaan käytössä pitäminen oikein järkevää ole: veden lämmittäminen ja puhtaana pito olisi vaatinut viitseliäisyyttä ja ... rahaa.


Joten, me päätimme tehdä allashuoneesta uuden huoneen, lisätilaa.
Lähtökohta oli tämä:



Samalla kun altaanpuolta remontoitiin, aloitettiin myös samaa tilaa olevan takkahuoneen remontti. Tässä kuva ennen remonttia. takka oli keltaista tiiltä, saumat olivat ruskeat. Aika retroa. Ehkäpä luokittelen vintageksi...

 Takasta tuli sitten tällainen:

Entäpä muuten?

No, jotta jonkinlaisen kokonaiskäsityksen saa, tässäpä vielä ennen ja jälkeen:


Takka huoneen toinen nurkka koki pienemmän muutoksen, sillä omalla kitschillä tavallaa upea puujäljitelmä seinä säästettiin. Tässä ennen:

Ja jälkeen:

Ennen takatuulikaappiin mentiin noiden nykyisten rottinkituolien takaa, mutta me poistimme siitä oven ja siirsimme sen allashuoneen päätyyyn:


Ja viimein perjantaina sain aikaiseksi ostaa  maton kuormalavoista tekemäni pöydän alle. Onneksi sopiva VM Carpet oli tarjouksessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Läheltä näkeekin kauas

Enhän minä nyt mikään bloggaaja ole. Edellisestä postauksestakin on monta vuotta. Mutta jospa kuitenkin jatkaisin ja kertoisin myös retkist...